Werk op het land

17-03-2014
Het voorjaar is weer begonnen en dat is ook te zien op het land. Veel percelen worden weer klaar gemaakt om te worden beplant.

Afgelopen week zijn er weer veel plantuien geplant in het zuidwesten van Nederland, wat meestal onder goede omstandigheden uitgevoerd kon worden. Bijna alle vroege rassen zoals Jetset, Forum en Troy zitten in de grond. Ook worden er al latere rassen geplant zoals Centurion. Op de zwaardere grond en najaar geploegd land kan men nog niet overal terecht. Gezien de weersomstandigheden zal er ook deze week weer volop worden gewerkt op het land.
 


Demoveld

Woensdag 12 maart is het demoveld met plantuien weer geplant. Het perceel ligt dit jaar in Sommelsdijk op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Op het demoveld ligt weer een breed assortiment aan plantuien. Verderop in het seizoen zal er weer een demodag worden georganiseerd. Naast de plantuien zal er dit jaar ook een demoveld worden aangelegd met ons gehele pakket aan zaaiuien. Later in het seizoen zal bekend worden gemaakt wanneer deze demodag gehouden zal worden. Klik hier voor een overzicht van de verschillende open dagen.
 


Kijk ook eens op www.uipp.nl en download Uipp, de handige uien app; marktnieuws en ziekten en plagen in één app.


Terug