Plantuien seizoen weer gestart

13-02-2015
Afgelopen week zijn de eerste percelen met plantuien al weer geplant. In Noordgouwe (Schouwen-Duiveland) is afgelopen woensdag het eerste perceel met Jagro, plantuienras van Bejo/De Groot en Slot, geplant bij Mts. Van As.

Vanmorgen vroeg is er wederom in Noordgouwe gestart met het planten van een perceel Centurion bij L. Dalebout. Het planten op de lichtere gronden gaat hier al vrij snel. Het planten gaat lekker volgens Bram Bevelander van Fa. Bevelander uit Kerkwerve die beide percelen heeft geplant. "Als de weersomstandigheden het toelaten gaan we begin volgende week verder met het planten van Jetset en Jagro", aldus Bram Bevelander.


Aan de rand van Oosterland (Schouwen-Duiveland) waar ook percelen zijn met lichtere grond is vanmorgen ook begonnen met het planten van een perceel Jagro. Het planten word hier uitgevoerd door Loonbedrijf V.d. Maas uit Oosterland in opdracht van Florijn Boogaard. "Dit is het eerste perceel wat we planten dit voorjaar", vertelt Florijn. "Volgende week hopen we onder dezelfde omstandigheden verder te kunnen gaan met het planten van de plantuien."
 


Planten van Centurion bij Dalebout in Noordgouwe


Grondbewerking en planten van Jagro bij Florijn Boogaard te Oosterland


Ploegen bij Brouwershaven als voorbereiding op planten van Jetset komende week

 


Terug